Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 33 людини
Офіційне найменування:
Моринська гімназія з початковою школою та дошкільним підрозділом Корсунь - Шевченківської міської ради Черкаської області
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
с. Моринці
Адреса:
Україна, Черкаська область, Корсунь-Шевченківський район, с.Моринці, Шкільна, 5 95634
Телефони:
не вказані
E-mail:
morunci2@ukr.net

Мова освітнього процесу - українська.

               

Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти:

с.Сотники, с.Моринці, с.Ситники, с.Пішки, с.Нехворощ, с.Виграїв.

Нова реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Ми постійно повинні дбати про власну безпеку. Ми маємо вміти розпізнавати небезпечні предмети і знати правила поведінки з ними.
Сьогодні небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де велися чи ще ведуться бойові дії. Тому і дітям, а також і дорослим так важливо знати, як розрізняти такі предмети, де може чатувати небезпека, які знаки попереджають нас про небезпеку, як зробити свої прогулянки безпечними і яких правил дотримуватися, щоб вберегти своє життя. Тому 4 квітня в День мінної безпеки для учнів Моринської гімназії було проведено ряд заходів
щодо мінної безпеки. Вони були спрямовані на надання учням інформації, як уникати небезпечних ситуацій, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами. Завдяки таким бесідам здобувачі освіти усвідомлюють основні правила безпеки, розуміють, як уникнути та реагувати на потенційно небезпечні ситуації. Також дані бесіди сприяють захисту життя та здоров’я учнів, особливо в регіонах, де може існувати ризик вибухів та знаходження вибухонебезпечних предметів, мін.

Шкільна бібліотека
Моринська гімназія.
2 квітня, в день народження Великого казкаря Ганса Крістіна Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
Це свято книги, дитинства та магії казок.
З самого ранку молодші учні гімназії поспішають до бібліотеки. Тут вони можуть обрати собі книгу для читання, послухати про історію свята.

Щорічно в усьому світі 1 квітня відзначають екосвято – Міжнародний день птахів (International Bird Day). Цей день було вирішено святкувати у 1984 році в США. Але завдяки ЗМІ дуже швидко зросла увага до цієї події на всій планеті. Тепер у рамках біологічної програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» День птахів святкується по всьому світові. Саме 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Мета – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу.

У Моринській гімназії було проведено виховну годину: «Птахи нашого краю». Учні переглянули пізнавальні відеосюжети та усвідомили відповідальність за друзів наших пернатих.
Сьогодні відзначення Міжнародного дня птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства.

Головною метою проведених заходів є збереження видового різноманіття та чисельності пернатих. Турбота про птахів — це не тільки екологічна проблема. Адже це частинка нашого життя, нашої культури, більше того — нашого світогляду, нашого світовідчуття.

Щорічно 22 березня відзначається День Води, проведення якого започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.
Цього тижня В Моринській гімназії були проведені різноманітні заходи – конкурси малюнків, виховні години «Разом піклуємось про воду», вікторина «Вода – джерело життя».
Учні початкових класів переглянули мультфільми на водну тематику, обговорили забруднення водних джерел, річок, зокрема річки Рось.
Переглянули фільм «Велика таємниця води».

#Global Money Week
Учні Моринської гімназії приєдналися до міжнародної ініціативи Global Money Week, в рамках якої у різних країнах світу відбудуться заходи для дітей та молоді з метою підвищення рівня фінансової грамотності. Всесвітній тиждень грошей (Global Money Week) – міжнародна подія, спрямована на розширення можливостей наступного покоління для упевненого і відповідального фінансового майбутнього.
Учні 7 класу провели віртуальну екскурсію до Музею грошей Національного банку України та взяли участь у вікторині «Весела економіка».
Учні 2 класу разом з вчителькою Бабяк Світланою Володимирівною провели урок фінансової грамотності.
Також учні змогли ознайомитися з історією винайдення грошей, переглянувши тематичний мультфільм. За підсумками тижня були визначені кращі знавці економіки.

#тижденьпоезії2024

Темою тижня поезії у 2024 році є Дім, гаслом став рядок із вірша сучасної української поетеси Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Учні Моринської гімназії долучилися до відзначення тижня поезії.
Бібліотекарем гімназії Хіміченко Ніною Іванівною було організовано виставку художньої літератури «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безмежний дотик до душі».
Працівники Моринського будинку культури та бібліотеки запросили учнів на зустріч із поетом рідного краю Василем Бур’яном. Під час якої Василь Степанович розповів дітям про свій поетичний шлях та прочитав рядки своїх віршів. Учні з захопленням слухали митця. Найбільше враження залишили рядки з віршів «Доля як месник», «Роздуми на Алеї Героїв».

#ДеньУкраїнськогоДобровольця
День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця, в скрутний для своєї держави час, стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності.
Вшановуючи мужність та героїзм захисників та захисниць незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також з метою сприяння зміцненню патріотичного духу серед учнівської молоді, посиленню суспільної уваги та турботи до героїв сьогодення в Моринській гімназії було проведено годину спілкування для учнів 5-9 класів.

Ледь відчутним теплим подихом приходить до нас весна. Пробуджується природа від зимового сну, розквітать перші квіти, веселіше співають птахи, яскравіше світить сонце.
Під гаслом «Хай буде весна» У Моринській гімназії було проведено музично-розважальну програму для учениць 7-9 класів. Красуні змагалися за звання найрозумніших, найерудованіший, найартиситчніших.

Напередодні 210-ї річниці від Дня народження генія українського народу Т.Г. Шевченка. в бібліотеці Моринської гімназії пройшов конкурс-вікторина ''Вінок у шану Кобзареві''. На шкільному святі не просто вшанували пам'ять поета, але і відчули, як крізь його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.

Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.